Dermaplaning

Wat is Dermaplaning?

Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Dat klinkt misschien wat beangstigend, maar dat is het niet. Het mesje wordt niet gebruikt om te snijden, maar om over de gelaatshuid te schrapen. Hierdoor worden kleine donshaartjes (vellushaartjes), dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd. Het is momenteel een van de meest efficiënte manieren om je huid te exfoliëren, op te helderen en om verstopte poriën te voorkomen. Toch bestaan er nog steeds enkele hardnekkige misvattingen over deze behandeling, die we hier uit de wereld helpen.

Het is geschikt voor alle huidtypes 

De behandeling is geschikt voor mensen met verschillende huidtypes. Mensen met zonneschade, fijne lijntjes, een droge huid en een doffe huid zijn allemaal goede kandidaten voor deze behandeling. Maar let wel op; heeft je klant acne of open wondjes, dan zul je moeten wachten totdat dit is genezen (zie contra-indicaties).

Het haar zal niet dikker of donkerder terug komen

Veel mensen zullen misschien bang zijn dat er donkere en dikkere haartjes zullen terug groeien, maar dit is niet het geval. Aanvankelijk, wanneer de haartjes terug groeien, zullen de haren wat anders aanvoelen aangezien ze recht groeien, maar de haren hebben dezelfde structuur en groeien met dezelfde snelheid als daarvoor.

Zonnebescherming is extra belangrijk

Natuurlijk moet je dagelijks SPF dragen, maar na de behandeling zal de huid wat extra gevoelig zijn. Dus neem je zonnebescherming serieus en vergeet niet te smeren!

De resultaten kunnen tot 4 weken zichbaar zijn

Onze huid vernieuwt zich ongeveer om de 28 dagen. De behandeling zal dode huidcellen verwijderen, dus je zult de gloed ongeveer een maand lang behouden. Maar omdat de haartjes zullen groeien en er ook nieuwe dode huidcellen opstapelen op de huid, moet je de behandeling ongeveer elke maand herhalen om de resultaten te behouden.

Indicaties

Boek vandaag jouw Me time

Bij Schoonheidssalon Me Time kan je een afspraak boeken via het contactformulier, maar ook via Facebook Messenger of WhatsApp. Dat kan rechtstreeks, maar ook via de chat knop rechts onderaan.